Hogyan lesz egy kiscicából veszélyes ragadozó?

Erdei Zsuzsa

A magyarországi mikrovállalalkozások még mindig nem kapnak megfelelő hangsúlyt annak ellenére, hogy számosságukból adódóan pl. jelentős a foglalkoztattok száma ebben a szegmensben, továbbá a munkanélküliségi ráta csökkentésében is kulcsszereplők lehetnek. Feltéve, ha megkapják azokat a támogatásokat, amelyre szükségük van. A mikrok számos külső és belső kihívással küzdenek, melyek közül az egyik legsúlyosabb továbbra is a tőkehiány, melynek megoldásában más szereplők mellett a bankoknak is jelentős szerepet kell vállalalniuk.

A jelenlegi gazdasági környezetben különösen izgalmas kérdés, hogyan tudnak talpon maradni a vállalkozások, átvészelni az esetleges átmeneti hullámvölgyet, vagy hogyan képesek akár növekedni is, milyen szemlélet- vagy paradigma váltást kell ehhez végrehajtani, hogyan tud sikeres lenni egy hanyatló vagy stagnáló vállalkozás és ennek eléréséhez milyen eszközökre van szükség.

Biztos recept a növekedéshez nincs, hiszen minden cég egyedi kihívásokkal is szembesül. Előadásomban arra is kitérek, hogy a növekvő, fejlődő cégek milyen közös ismérvekkel rendelkeznek, melyek megléte növelheti a siker valószínűségét.

Nyomtatható verzió